Detta är Delex

Delex Teknik AB är ett kundorienterat och expansivt företag specialiserat i första hand på trådbockning, men vi tillhandahåller även tjänster inom rörbockning, plåtbearbetning, montering och svetsning.

Vårt arbete utgår från dig som kund. Med den senaste tekniken i en modern maskinpark kan vi möta upp mot våra kunders krav och med lång erfarenhet besitter vi också en stor kunskap som vi gärna delar med oss av i projektens tidigare skeden. Allt för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. Med en ny generation i ledningen ser vi fram emot att göra trådbockning och våra andra tjänster till en mer kreativ process, där vi i samspel med kund kan ta fram kundunika, skräddarsydda lösningar som förhöjer kundens produkt.

Från detalj till helhet

Att bocka tråd är i grund och botten ett hantverk, som i generationer utförts för hand med enklare maskiner till hjälp.

Modern, automatiserad produktion har öppnat upp för nya möjligheter och gränserna för vad trådbockning kan användas till suddas ut. Effektivisering, automatisering och specialanpassningar får ett större utrymme där hantverket blir något mer: en kreativ process där fokus läggs på innovation, produktionsteknik och funktion.

This is the art of wire bending

Delex detalj till helhet, Peltor-hörselkåpor

Hantverk och innovation för flera olika branscher

Varje kund har sina unika utmaningar, och det återspeglas i vårt arbetssätt. Vi utgår alltid från ditt behov och med hjälp av ett gediget hantverk och innovation skapar vi lösningar som inte bara är välproducerade, utan som också förhöjer nyttan som din produkt skapar.

Tråddetaljer kan ha många olika användningsområden, och vi har kunder inom många olika branscher. Historiskt har vi levererat mycket till bilindustrin vilket givit oss nyttig erfarenhet av högt ställda krav på leveranser och kvalité . Idag har vi även kunder inom ett flertal olika segment såsom möbel, konsumentprodukter och byggindustrin. Där bockad tråd finns vill vi också finnas.

Vi tänker alltid på bästa totalekonomin för dig som kund och kommer med vår erfarenhet gärna med förslag på den mest kostnadseffektiva och kvalitetssäkrande produktionsmetoden.

Vad kan vi hjälpa dig med? Kontakta oss och berätta!

Sebastian Mårtensson på Delex AB
Sebastian Mårtensson Inköp / Produktion

+46 (0)370 – 37 46 02

Hand håller upp tråddetalj

Vår arbetsmetod

Vi arbetar med den senaste CAD/CAM- och ERP-mjukvaran – hela vägen från de första 3D-modellerna via APQP-processen vidare genom bäst valda produktionsmetod till färdig produkt. Vår kunskap om materialegenskaper och formgivningsmöjligheter kombinerat med innovationer inom produktionsteknik möjliggör för oss att erbjuda kunden den mest optimala lösningen.

Med mer än 40 år i branschen kan vi vara med och hjälpa dig snabbt och effektivt från första
koncept till färdig produkt.

Vi har under åren utvecklat egna bockmaskiner och genomfört ett flertal automatiseringsprojekt. De kan innefatta olika typer av tillverkningsmoment , svetsning, montering eller packning med hjälp av t.ex. robot i samverkan med bäst valda produktionsprocesser.

Kvalitet och miljö

För att garantera hög kvalitet och en hållbar affär har vi tagit fram en kvalitetspolicy och en miljöpolicy, som vi kontinuerligt arbetar med. Vi är även certifierade enligt ISO 9001 och ISO 14001.

Martin och Erik undersöker tråddetalj

Om oss

Våra verksamheter sker i Forsheda, Sverige. Där förfogar vi över 9000 m2 modern produktionsyta samt i Bielsko-Biała, Polen där vi sedan januari 2016 finns i en toppmodern nybyggd fabrik om 3200 m2. Delex Polska skapades 2007 för att komma närmare kunder i Centraleuropa. Tillverkning i Polen är också mer kostnadseffektiv för produkter med mycket manuella operationer. Gemensamt är att vi erbjuder toppmodern teknik inom respektive tillverkningsmetod.

Delex Teknik AB startades 1974 av Bengt Forsberg och är fortfarande ett familjeföretag. Huvudfokus var ända från början trådbockning och genom småländsk klurighet och uppfinningsrikedom har företaget utvecklats till en ledare inom denna bransch.

Idag drivs företaget av andra generationen representerade av Erik Forsberg och Sebastian Mårtensson som med tillförsikt ser fram emot att utveckla och driva Delex vidare för att fortsatt vara en stabil och långsiktig partner till våra kunder och en modern och attraktiv arbetsgivare.